1/0
Připravte si doma lahodný a osvěžující borůvkový mošt, který nejenže skvěle chutná, ale také je plný přirozených vitamínů a antioxidantů. Mošt je ideální k uskladnění na trochu chladnější a tmavší místo a můžete jej podávat při zvláštních příležitostech, nebo si jej prostě jen tak vychutnat. Vyzkoušejte a nechte se unést přirozenou chutí a vůní domácího moštu.
Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a důkladně propláchneme studenou vodou. Poté je prolisujeme a necháme usadit, aby se kal oddělil. Šťávu přecedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou.
Přelijeme do čistých lahví a umístíme na mřížku v zavařovacím hrnci. Sterilizujeme při teplotě 80°C po dobu 20 minut. Jakmile vychladnou, lahve vyjmeme a uchováme na studeném a tmavém místě.
Líbil se vám recept Borůvkový mošt? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.