1/0
Připravte si lahodný domácí mošt z hroznového vína. Tento recept je jednoduchý a bude vám stačit pouhé dvě ingredience - čerstvé hroznové víno a trpělivost. Hotový mošt zavaříme a uložíme na tmavé místo, kde si ho můžeme vychutnávat jako zdravý nápoj třeba celou zimu. Bez přidaného cukru a konzervantů – jen čistá chuť přírody!
Bobule hroznového vína otrháme a odstraníme stopky. Důkladně je opláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme v nerezové nádobě. Vylisujeme z nich šťávu a necháme kal usadit.
Čistý mošt přecedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme ho do lahví, které uzavřeme a naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce.
Sterilizujeme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut. Poté necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.
Líbil se vám recept Mošt z hroznového vína? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.