Smažená pošírovaná vejce se salátem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 68 Kč
Redakce Kupi.cz
5. listopadu

Toto jídlo vás přesvědčí o tom, že vejce mohou být opravdovou gastronomickou lahůdkou. Nenechte se tímto receptem zastrašit, zvládne to i ten, kdo kuchyni znají hlavně jako místo pro vaření vajíček natvrdo.

Recept smažená pošírovaná vejce se salátem vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 68 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 68 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Ve větším hrnci zahřejte vodu a přidejte vinný ocet. Snižte teplotu, aby bublinky na hladině byly jemné.

  • 2

    Roztočte vodu a opatrně do ní vložte vajíčko. Pošírujte asi 2 minuty a potom vejce vyjměte do ledové vody.

  • 3

    Vejce osušte a nechte vychladnout. Opakujte pro všechna vejce.

  • 4

    Každé vychladlé vejce obalte moukou, ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve strouhance.

  • 5

    Smažte v dobře rozehřátém oleji asi 1 minutu do zlatova.

  • 6

    Omyjte salát. Připravte zálivku z hořčice, medu, citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Dobře promíchejte.

  • 7

    Podávejte salát s osmaženými vejci na talířích spolu s čerstvým pečivem.

Zajímavé tipy
  • Klíčové je nechat vejce po pošírování důkladně vychladnout, jinak se při obalování mohla roztrhnout.
  • Domácí strouhanka z den starého pečiva přidává větší křupavost a výraznější chuť.
  • Pro oživení zálivky zkuste přidat kapku javorového sirupu nebo špetku chilli.
  • Pro zvýšení krémovosti pokrmu přidejte do salátu avokádo.
  • Vyzkoušejte také skotská vejce podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Smažená pošírovaná vejce se salátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.