1/0
Toto jídlo vás přesvědčí o tom, že vejce mohou být opravdovou gastronomickou lahůdkou. Nenechte se tímto receptem zastrašit, zvládne to i ten, kdo kuchyni znají hlavně jako místo pro vaření vajíček natvrdo.
Ve větším hrnci zahřejte vodu a přidejte vinný ocet. Snižte teplotu, aby bublinky na hladině byly jemné.
Roztočte vodu a opatrně do ní vložte vajíčko. Pošírujte asi 2 minuty a potom vejce vyjměte do ledové vody.
Vejce osušte a nechte vychladnout. Opakujte pro všechna vejce.
Každé vychladlé vejce obalte moukou, ponořte do rozšlehaných vajec a nakonec obalte ve strouhance.
Smažte v dobře rozehřátém oleji asi 1 minutu do zlatova.
Omyjte salát. Připravte zálivku z hořčice, medu, citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Dobře promíchejte.
Podávejte salát s osmaženými vejci na talířích spolu s čerstvým pečivem.
Líbil se vám recept Smažená pošírovaná vejce se salátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.