Pečená rýže s máslem a cibulkou je oblíbenou přílohou především k masu a omáčkám. Její příprava je velmi snadná vcelku rychlá, navíc po většinu času rýži není potřeba nijak hlídat.
Recept pečená dlouhozrnná rýže s cibulí vás vyjde na 8 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 32 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Sponzor receptu
Postup přípravy
1
Přebranou dlouhozrnnou rýži nasypeme do větší misky a pod studenou tekoucí vodou důkladně propereme, scedíme.
2
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zesklovatíme, nasypeme propranou rýži a 4 minuty na mírném ohni restujeme.
3
Zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct po dobu 25–30 minut. Čas pečení se může lišit dle výkonu trouby a kvality rýže.
Tip
Místo vody lze použít vývar, díky němuž pak bude mít rýže výraznější chuť.
Máslo lze nahradit extra panenským olivovým olejem.
Během pečení rýži nemíchejte, některá zrna by mohla zůstat tvrdá, ostatní rozvařená.
Líbil se vám recept Pečená dlouhozrnná rýže s cibulí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.