1/0
Tzatziki je osvěžující řecký dip s okurkou a koprem. Nemůže chybět v pita chlebu s gyrosem, je skvělý k namáčení zeleninových hranolků a také je vynikající ke grilovanému masu. Tajemství úspěchu tzatziků je v hutném, tučném, bílém jogurtu.
Jogurt vyklopíme do mísy. Případně jej necháme ještě vykapat v cedníku vyloženém jemným plátýnkem.
Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Potom ji pořádně vymačkáme.
Nyní vymačkanou okurku spolu s jemně nasekaným koprem a mátou, rozdrceným česnekem, lžící citronové šťávy, olivovým olejem vmícháme do jogurtu.
Osolíme a opepříme.
Podáváme ozdobené mátou nebo koprem, případně s půlkou citronu na dochucení.
Líbil se vám recept Tzatziki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.