Fazolové lusky na másle

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
23. října
Fazolové lusky servírované v bílé míse na dřevěném stole Ilustrační foto: Michael Kraus / Shutterstock.com

Fazolky na másle jsou skvělá a jednoduchá příloha. Ideálně se hodí k masu, jako je steak, kuřecí prsa nebo vepřový plátek. Vychutnáte si je také s pečenou nebo grilovanou rybou, případně s bramborami nebo nejrůznější zeleninou.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Čerstvé fazolové lusky očistíme, šikmo překrájíme, vaříme zhruba 4 minuty v osolené vodě a poté scedíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.

  • 3

    Přidáme cukr, ocet a necháme asi minutu probublat. Přidáme povařené fazolky a promícháme.

  • 4

    Vše osolíme, opepříme a můžeme servírovat.

Tip

Fazolové lusky můžete použít i mražené – ty na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a překrájejte.

Líbil se vám recept Fazolové lusky na másle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat