1/1
Borůvkový cheesecake je dokonalým sladkým zážitkem pro milovníky dezertů. Tuto delikatesu plnou šťavnatých borůvek si pro jeho osvěžující chuť rozhodně zamilujete.
Předehřejeme si troubu na 160 °C. Bebe sušenky rozdrtíme v míse (paličkou na maso nebo mojito), přidáme rozpuštěné máslo a zpracujeme do kompaktní hmoty.
Tuto směs natlačíme rovnoměrně do koláčové formy a dáme péct asi na 10 minut do trouby.
Jogurt ušleháme společně s mascarpone, vajíčkem, nastrouhanou citronovou kůrou, borůvkami a medem.
Vzniklou směs nalijeme na upečený korpus a pečeme dalších cca 75 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
Borůvky opláchneme a vložíme do hrnce společně s cukrem.
Směs přivedeme k varu a necháme asi 10 minut vařit na mírném stupni.
Necháme vychladnout, propasírujeme, poté nalijeme na vychladlý cheesecake a rozetřeme.
Líbil se vám recept Borůvkový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.