1/0
Chřestová polévka s medvědím česnekem je skvělý způsob, jak si vychutnat jaro na talíři. Jemný bílý chřest a výrazný medvědí česnek tvoří lahodnou kombinaci, která vás mile překvapí. Pokud máte rádi chřest, tenhle recept si určitě zamilujete – je jednoduchý, svěží a plný chuti!
Začněte tím, že odstraníte dřevnaté konce chřestu a pečlivě jej oloupete. Medvědí česnek opláchněte a nahrubo nakrájejte, několik celých listů si ponechte na ozdobu.
Špičky chřestu okrájíme a vaříme ve horkém vývaru asi 5 minut. Pak je vyjmeme děrovanou sběračkou a odložíme stranou. Kousky stonků chřestu nakrájíme na špalíčky a přidáme do vývaru, vaříme asi 10 minut do měkka. V polovině vaření přidáme medvědí česnek. Ke konci vlijeme smetanu. Odstavíme a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
Mezitím na másle opečeme na kostičky nakrájenou ciabattu.
Do polévky vmícháme natenko nakrájené máslo, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme se špičkami chřestu, odloženým medvědím česnekem a krutony.
Líbil se vám recept Chřestová polévka s medvědím česnekem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.