Chřestová polévka s medvědím česnekem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
22. dubna
Chřestová polévka v šedé misce s jemně zelenkavou barvou, s opečenými krutonky, na dřevěném prkénku s položeným chřestem. Ilustrační foto: New Africa / Shutterstock.com

Chřestová polévka s medvědím česnekem je skvělý způsob, jak si vychutnat jaro na talíři. Jemný bílý chřest a výrazný medvědí česnek tvoří lahodnou kombinaci, která vás mile překvapí. Pokud máte rádi chřest, tenhle recept si určitě zamilujete – je jednoduchý, svěží a plný chuti!

Recept chřestová polévka s medvědím česnekem vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Začněte tím, že odstraníte dřevnaté konce chřestu a pečlivě jej oloupete. Medvědí česnek opláchněte a nahrubo nakrájejte, několik celých listů si ponechte na ozdobu.

  • 2

    Špičky chřestu okrájíme a vaříme ve horkém vývaru asi 5 minut. Pak je vyjmeme děrovanou sběračkou a odložíme stranou. Kousky stonků chřestu nakrájíme na špalíčky a přidáme do vývaru, vaříme asi 10 minut do měkka. V polovině vaření přidáme medvědí česnek. Ke konci vlijeme smetanu. Odstavíme a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

  • 3

    Mezitím na másle opečeme na kostičky nakrájenou ciabattu.

  • 4

    Do polévky vmícháme natenko nakrájené máslo, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme se špičkami chřestu, odloženým medvědím česnekem a krutony.

Zajímavé tipy
  • Čím čerstvější chřest, tím je sladší. Že je čerstvý zjistíte tak, že se nedá ohnout, protože praskne.
  • Vyzkoušejte také chřestové rizoto nebo chřestový koláč podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Chřestová polévka s medvědím česnekem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.