Pravá boloňská omáčka

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 92 Kč
Redakce Kupi.cz
4. listopadu

Boloňská omáčka, známá jako ragù alla bolognese, je italská klasika. Tato masová omáčka je bohatá na chutě a připravuje se z mletého hovězího nebo vepřového masa, rajčat, cibule, mrkve, celeru a bylinek. Ideální je podávat ji s těstovinami jako tagliatelle nebo špagety. Tento recept ocení každý, kdo si rád užívá pečlivě připravené jídlo plné bohatých chutí pravé italské kuchyně.

Recept pravá boloňská omáčka vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 92 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 92 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V hrnci na oleji a 3 lžících másla osmahněte najemno nakrájenou cibuli.

  • 2

    Řapíkatý celer a mrkev oloupejte, celer nakrájejte nadrobno a mrkev nastrouhejte nahrubo. Přidejte do pánve k cibuli a restujte asi 2 minuty.

  • 3

    Přidejte mleté maso a vařečkou ho rozmělněte na kousky, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko odpaří.

  • 4

    Poprašte muškátovým oříškem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odpařit.

  • 5

    Přilijte rajčata i s nálevem.

  • 6

    Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším ohni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Hotovou omáčku dochuťte solí a pepřem.

  • 7

    Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu al dente, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte se strouhaným parmazánem.

Zajímavé tipy
  • Připravte si omáčku den předem a nechte ji přes noc v chladničce odležet. Následující den bude chuť ještě intenzivnější.
  • Pokud máte čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo rozmarýn, přidejte je na závěr pro svěží vůni.
  • Vyzkoušejte také italské rolky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pravá boloňská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.