1/0
Penne s králičím ragú na boloňský způsob je zajímavou alternativou ke klasické boloňské omáčce. Skvělý nápad pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a přitom si vychutnat tradiční italskou kuchyni v neotřelém stylu. Připravte se na kulinářskou cestu, na kterou vaše chuťové pohárky nezapomenou!
Začněte vařením těstovin dle pokynů na obalu.
Namelte králičí maso nahrubo a pokrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostky nebo je nastrouhejte.
Na pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po cca 5 minutách přidejte nakrájenou cibuli a česnek.
Jakmile zelenina zjemní, přidejte králičí maso a poduste. Dochutťe solí, pepřem, přidejte rajčatový protlak, cukr, drcená rajčata a pivo.
Vložte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem a nechte vařit 15 minut.
Odstraňte bylinky, do ragú přidejte citronovou šťávu, a vše promíchejte s uvařenými těstovinami. Podávejte s parmazánem.
Líbil se vám recept Penne s králičím ragú na boloňský způsob? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.