1/0
Ořechové medovníčky jsou lahodným spojením křehkého medového těsta, bohaté ořechové vrstvy a jemného krému. Tento recept je ideální volbou pro slavnostní chvíle, rodinné oslavy nebo jen tak ke kávě, když chcete potěšit své blízké něčím výjimečným. Příprava je sice trochu časově náročnější, ale výsledek rozhodně stojí za to – medovníčky jsou krásně vláčné, plné ořechové chuti a jejich vrstvy se skvěle doplňují.
Z mouky, cukru, vajec, másla, sody a medu připravíme vláčné těsto.
Z těsta pak vyválíme dvě stejně velké placky a položíme je na plechy.
Rozehřejeme máslo s medem a cukrem, odstavíme a vmícháme nahrubo nasekané ořechy.
Vzniklou ořechovou směs rozetřeme na placky těsta a upečeme v předehřáté troubě.
Z mléka a pudinkového prášku připravíme pudink.
Změklé máslo našleháme s cukrem a přimícháme zchladlý pudink.
Upečené a vychladlé placky spojíme krémem, necháme v chladu ztuhnout a poté nakrájíme na řezy.
Líbil se vám recept Ořechové medovníčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.