1/2
Bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky – je neuvěřitelně jednoduchá, rychlá na přípravu a díky šťavnatému ovoci krásně vláčná. Skvěle se hodí ke snídani, na svačinu i jako sladká tečka po obědě. Ovoce můžete přizpůsobit své chuti – vynikající jsou nakyslé višně, ale stejně dobře chutná s třešněmi, meruňkami, jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Použít můžete jak čerstvé, tak i mražené plody.
Vezměte hluboký plech, dobře ho vymažte tukem a poté posypte hrubou moukou, aby se těsto nepřilepilo.
Ve velké míse promíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte olej, vejce a mléko a vše důkladně promixujte ručním mixérem, dokud nevznikne hladké těsto.
Hotové těsto nalijte do připraveného plechu a povrch zarovnejte. Rovnoměrně rozložte višně po celém povrchu těsta.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne.
Líbil se vám recept Nadýchaná bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.