1/0
Short bread sušenky jsou tradiční pochoutkou ze Skotska, jež si díky své máslové chuti získaly příznivce po celém světě. Tyto křehké sušenky můžete připravovat během celého roku, ale skvěle se hodí i na vánoční stůl nebo jako lahodný jedlý dárek pro vaše blízké.
Začněte šleháním mírně změklého másla s cukrem, až dosáhnete jemné pěnové konzistence.
Přidejte mouku, sůl a kypřicí prášek. Rychle vytvořte těsto, které mírně stlačte do koule. Dejte pozor, abyste těsto nepřepracovali.
Kouli vytvarujte do placky, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte ji chladit do ledničky na 30 minut.
Těsto vyválejte do tloušťky asi 6 mm a nakrájejte na 3cm tyčinky nebo trojúhelníčky. Do sušenek vytvořte vidličkou dírky, ale nepropichujte zcela skrz. Znovu chlaďte 30 minut.
Přenesete sušenky na plech a pečte při 180 °C zhruba 20 minut, dokud lehce nezhnědnou. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
Líbil se vám recept Skotské sušenky Short bread? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.