1/0
Podzim se v kuchyni nese v pestrobarevných tónech a vůních, kde hokkaido dýně hraje prim. Tento recept nabízí harmonické spojení jemné dýně, mletého masa, rajčat a sýra. Bez složitých triků, stačí jen trocha času a trpělivosti, abyste si vychutnali pokrm, který provoní váš domov.
Zapněte troubu na 180 °C a připravte plech s pečicím papírem. Omyjte dýni, odkrojte horní část a odstraňte semínka.
Pomažte vnitřek dýně olejem, osolte a vložte víčko zpět. Dejte péct na 10 minut, aby dužina trochu změkla.
Nakrájejte cibuli, česnek, pórek a rajče. Rozpalte olej na pánvi a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a opékejte.
Přidáme česnek, pórek a rajče, restujeme asi 5 minut. Vmícháme protlak a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Vyjmeme dýni z trouby, naplníme ji směsí a sýrem, přikryjeme víčkem a pečeme 25-30 minut do změknutí.
Nechte dýni chvíli odpočinout po upečení, potom ji rozkrojte a podávejte s pečivem nebo bramborovým pyré.
Líbil se vám recept Plněná hokkaido dýně s mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.