1/0
Tento recept na masové bochánky se slaninou a balkánským sýrem je skvělou volbou pro chutný a vydatný oběd či večeři. Křehká houska nasáklá smetanou, kombinovaná s mletým masem, česnekem a petrželkou, je obalena v plátcích slaniny a skrývá překvapivou náplň z balkánského sýra. Pečou se do zlatova a skvěle se hodí k jemné bramborové kaši.
Housku nakrájejte na malé kostičky, vložte ji do misky, přilijte smetanu a nechte ji asi 10 minut nasáknout. Během té doby cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou, vejcem a mletým masem.
Přidejte směs do namočené housky, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte trochu strouhanky, aby zhoustla.
Balkánský sýr nakrájejte na 12 kostiček. Formičky na muffiny vyložte plátky slaniny a do každé vložte připravené maso, do něhož zabalte kostičku balkánského sýra.
Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 40 minut, dokud nebudou masové kuličky krásně zlaté.
Nejprve oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostky a uvařte je v mírně osolené vodě, dokud nezměknou.
Mezitím zahřejte mléko se smetanou. Uvařené brambory sceďte, rozmačkejte a pomocí elektrického šlehače do nich zapracujte teplé mléko se smetanou. Poté přidejte na kousky nakrájené máslo a dochuťte solí.
Upečené bochánky ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte je s bramborovou kaší.
Líbil se vám recept Mleté maso plněné balkánským sýrem s bramborovou kaší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.