1/0
Vyzkoušejte si připravit doma vlastní pita chléb, pečivo z arabské kuchyně, které se dá využít na mnoho způsobů. Ať už jako příloha k pokrmům, nebo jako základ pro plněné chlebové kapsy. S tímto receptem zvládnete snadno a rychle vyrobit domácí placky, které se skvěle hodí k různým pokrmům.
Do prosáté mouky přidejte droždí, cukr, sůl a postupně přilévejte vlažnou vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud máte kuchyňského robota nebo domácí pekárnu, nechte je pracovat za vás. Těsto je dobré hníst přibližně 10 minut, což je ručně poměrně namáhavé.
Přikryjte těsto v míse utěrkou a nechte ho odpočívat asi hodinu, dokud pěkně nevykyne.
Po vykynutí těsto rozdělte na čtyři stejně velké kusy. Každý kus vyválejte na placku o tloušťce 4 mm a nechte dalších 10 minut odpočívat.
Rozpalte troubu na 220 °C a placky pečte na nejnižším patře, jen nasucho, bez tuku. Pečte z jedné strany asi 4 minuty, dokud se placky krásně nenafouknou. Poté je obraťte a pečte z druhé strany již jen minutu.
Hotové placky pokládejte na sebe, ideálně do mikrotenového sáčku, aby se zapařily a změkly. Vychladlé placky jsou pak jemné a vláčné.
Líbil se vám recept Domácí pita chléb? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.