1/0
Likérové řezy jsou ideálním dezertem pro milovníky sladkostí, kteří hledají trochu víc, než jen obyčejný moučník. Spojení jemného kakaového korpusu, krému s vaječným likérem a čokoládové polevy zajistí, že se bude oblizovat každý. Výborně se hodí pro slavnostní příležitosti nebo jako skvělá tečka po nedělním obědě. Připravené řezy nechte odležet v lednici, aby se všechny chutě krásně propojily a výsledek byl dokonale vyvážený.
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte čtvercovou formu o rozměrech 22 × 22 cm s pečicím papírem.
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Postupně přidávejte cukr, aby byl sníh tuhý a lesklý.
Do sněhu postupně vmíchejte žloutky, olej, horkou vodu a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Těsto rovnoměrně rozetřete do formy a pečte asi 15 minut. Korpus nechte vychladnout.
Pudink rozmíchejte ve 100 ml mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte rozmíchaný pudink a vařte do zhoustnutí.
Do horkého pudinku vmíchejte vaječný likér a nechte vychladnout.
Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vychladlý pudink a šlehejte dohladka.
Krém rozetřete na korpus a dejte do lednice.
Smetanu zahřejte, přidejte nasekanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte vychladnout ideálně přes noc.
Vyšlehejte do tuha a rozetřete na krém. Můžete použít cukrářský sáček pro ozdobu.
Líbil se vám recept Likérové řezy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.