1/0
Upečte si s námi vynikající punčové řezy, dezert, který si pamatujeme z dětství a stále jej najdeme téměř v každé cukrárně. I když se příprava může na první pohled zdát trochu náročnější, překvapí vás, že to je vcelku snadné. Odměnou vám pak bude vynikající moučník jako z cukrárny.
Žloutky vyšleháme s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem, bílky se zbylým cukrem.
Obě hmoty spojíme, vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku.
Hmotu rozetřeme na dva plechy o rozměrech 30 x 40 cm vyložené pečicím papírem a pečeme 8 minut na 200 °C.
Cukr a vodu svaříme, přidáme aromata a vanilkový extrakt, kyselinu citronovou a obarvíme načerveno.
Korpusy překrojíme napůl (vzniknou nám tak čtyři díly).
První díl potřeme třetinou džemu a položíme na něj díl druhý.
Polejeme ho polovinou sirupu, položíme na něj třetí díl a spotřebujeme zbytek sirupu.
Poslední díl potřeme třetinou džemu a položíme potřenou stranou na ostatní korpusy.
Na povrch dáme papír, zatížíme prkénkem a necháme v lednici odležet do druhého dne.
Z cukru, citronové šťávy a vody utřeme hladkou lesklou polevu.
Moučník potřeme zbylým džemem a nakonec polevou. Po ztuhnutí jej nakrájíme na jednotlivé řezy.
Líbil se vám recept Punčové řezy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.