1/0
Tato rychlá houbová omáčka je skvělou volbou pro milovníky hub a uspokojí vaši chuť na něco chutného a jednoduchého. Omáčka perfektně doplní těstoviny, brambory, rýži nebo noky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který snadno zapadne do vašeho každodenního jídelníčku a přinese do vaší kuchyně vůni lesa.
Houby nakrájejte, krátce spařte ve vroucí vodě a nechte okapat. Pokud je třeba, použijte mražené houby.
Na másle nebo špeku osmažte cibuli lehce do zlatova, přidejte připravené houby, kmín, nasekaný česnek, snítku tymiánu a nechte rozvonět. Podlijte vývarem a vařte pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut.
Odstavte a vmíchejte zakysanou smetanu, omáčku dle potřeby nařeďte vývarem a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s brambory, noky, rýží nebo těstovinami.
Líbil se vám recept Rychlá houbová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.