Vepřová játra na cibulce

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 64 Kč
Redakce Kupi.cz
26. října 2023
Játra na cibulce s rýží v míse na dřevěném stole Ilustrační foto: Chudo2307 / Shutterstock.com

Vepřová játra na cibulce patří mezi klasické recepty připravované z vnitřností. Nejlépe si je vychutnáte podávané s rýží, případně s bramborovou kaší.

Recept vepřová játra na cibulce vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 64 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 64 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s čerstvě podrceným kmínem dozlatova.

  • 3

    Přidáme játra a za občasného míchání opékáme dalších 5 minut.

  • 4

    Osolíme, opepříme, přidáme odrhnuté tymiánové lístky a přilijeme koňak.

  • 5

    Podlijeme lehce vývarem, zhruba do poloviny jater.

  • 6

    Přivedeme k varu, ztlumíme a zvolna vaříme 10–15 minut, až budou játra hotová a omáčka trochu zhoustne.

  • 7

    Játra není třeba vařit déle, ztvrdla by.

  • 8

    Dochutíme podle potřeby solí a pepřem, vypneme a v omáčce rozmícháme máslo, které ji krásně zjemní. Podáváme ideálně s vařenou rýží.

Líbil se vám recept Vepřová játra na cibulce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.