Játrová omáčka

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
26. října 2023
Kuřecí játra s omáčkou v hrnci Ilustrační foto: hlphoto / Shutterstock.com

Játrová omáčka je tradiční české jídlo, které se dá připravit z různých druhů jater. Játra jsou bohatá na bílkoviny, železo a vitamíny, ale také na cholesterol, takže by se neměla jíst příliš často. Játrovou omáčku můžete podávat s rýží, bramborami nebo knedlíkem. Je to výborný a sytý oběd pro celou rodinu.

Recept játrová omáčka vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Očistíme a odblaníme kuřecí játra a nakrájíme je na kostičky. Necháme je 30 minut odstát v mléce, poté scedíme.

  • 2

    Na trošce oleje si zpěníme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí přidáme kousky jater.

  • 3

    Játra pár minut restujeme. Jakmile se játra zatáhnou, přidáme prolisovaný česnek, tymián a rozmarýn.

  • 4

    Vše zalijeme po 2 minutách restování vývarem. Přidáme 1 lžičku majoránky a 20 minut podusíme.

  • 5
    Játrovou omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou (2-3 lžíce hladké mouky rozpustíme v trošce vývaru a poté vmícháme do omáčky).
  • 6

    Přidáme lžičku majoránky a 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem.

  • 7

    Nakonec posypeme jarní cibulkou nebo jiným čerstvým kořením.

Zajímavé tipy
  • Do játrové omáčky můžeme přidat kousek opražené slaniny.
  • Servírovat můžeme s rýží nebo hranolkami.

Líbil se vám recept Játrová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.