Treska s citronovým máslem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. října 2023
Treska s citronem a rajčaty servírovaná na talíři s chřestem Ilustrační foto: Foodio / Shutterstock.com

Treska s citronovým máslem je rychlá a zdravá pochoutka, která se hodí do vyváženého jídelníčku. Rybu byste si měli dopřát alespoň dvakrát týdně. Tento bleskový recept si dozajista oblíbíte a budete ho dělat pořád dokola.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Tresku vyndejte z ledničky a nechejte asi 30 minut v pokojové teplotě. Z obou stran ji okořeňte směsí na ryby a osolte.

  • 2
    Na pánvi rozpalte olej, na němž filety z tresky orestujte.
  • 3

    Na druhé pánvi na plotýnce zapnuté na nízký stupeň zvolna rozehřejte máslo. Přidejte dvě lžíce citronové šťávy, nejlépe z bio citronu.

  • 4

    Směs másla a citrónové šťávy důkladně promíchejte a nechte lehce prohřát. Dejte si pozor, aby se máslo moc nezahřálo a nepřepálilo se.

  • 5

    V připravené omáčce obalte orestovanou tresku a můžete podávat.

Zajímavé tipy
  • Treska je ideální ryba do vyváženého jídelníčku.
  • Jako přílohu podávejte vařené brambory, lehký bramborový salát nebo chřest.
  • Dozdobit tresku můžete plátky citronu nebo čerstvými bylinkami.

Líbil se vám recept Treska s citronovým máslem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.