Pstruh na kmíně s grilovaným citronem

Čas přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
13. srpna
Pstruh na kmíně s grilovaným citronem na grilovací pánvi s čerstvými bylinkami a citronem. Ilustrační foto: sweet marshmallow / Shutterstock.com

Pstruh na kmíně je jednoduchým a rychlým způsobem, jak si připravit lahodnou rybu doma na grilu. Česnek, máslo a bylinky společně s kmínem dokonale rozzáří chuť pstruhů, zatímco grilovaný citron dodá ten pravý svěží nádech. Je to ideální pokrm pro každou grilovací party nebo pohodový oběd na zahradě. Podávejte s chlebem a bylinkovým máslem.

Ingredience

Recept

  • 1

    Ryby důkladně osolte a okmínujte jak na povrchu, tak uvnitř. Naplňte je česnekem, plátkem másla a bylinkami. Nezapomeňte přidat plátky citronu. Ryby pevně spíchněte špejlí, aby náplň nevypadla, a vložte do grilovací mřížky.

  • 2

    Do mřížky s rybami přidejte také plátky citronu posypané třtinovým cukrem.

  • 3

    Ryby grilujte z každé strany 8 až 9 minut, pečlivě je otáčejte, aby máslo zůstalo uvnitř.

  • 4

    Hotové pstruhy vyjměte z mřížky a ihned podávejte s čerstvým chlebem a bylinkovým máslem.

Zajímavé tipy
  • Pro výraznější chuť marinujte pstruhy na 30 minut v olivovém oleji, citronové šťávě a bylinkách.
  • Nemáte-li grilovací mřížku, použijte silný alobal potřený olejem jako loďku, aby máslo zůstalo u ryby.
  • Příprava bylinkového másla: Smíchejte změklé máslo s nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a strouhanou citronovou kůrou.
  • Vyzkoušejte také grilovaný filet z amura podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pstruh na kmíně s grilovaným citronem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.