1/0
Ořechová bábovka je díky ořechům a jogurtu velmi vláčná. Čokoládová poleva dodá bábovce ještě lepší chuť. Tento tradiční a chutný dezert udělá radost všem milovníkům sladkých pokrmů.
Čtyři žloutky vyšleháme spolu s krupicovým cukrem (100 g) a s vanilkovým cukrem do pěny.
Poté vešleháme olej a jogurt.
Mleté ořechy smícháme s prosátou hladkou moukou, práškem do pečiva, solí, mletou skořicí. Sypkou směs smícháme s tekutou.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Z bílků a zbytku cukru vyšleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Pokud ano, necháme ji chvíli zchladnout a poté vyklopíme na talíř.
Připravíme si vodní lázeň a v ní rozpustíme čokoládu s máslem.
Teplou čokoládovou polevu přelijeme přes vršek vychladlé bábovky a posypeme ji nasekanými vlašskými ořechy.
Líbil se vám recept Ořechová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.