Pokud hledáte elegantní verzi svatomartinské husy, tak jste ji právě našli! Tato verze dává tradiční pečené huse nový rozměr – v podobě delikátních jednohubek s jemnou husí paštikou a výrazným brusinkovým želé. Jídlo není náročné na přípravu a výsledek zaručeně okouzlí každého na vaší hostině.
V kastrolu zahřejte vodu, máslo a špetku soli. Přisypte mouku a míchejte, až se těsto začne odlepovat od stěn. Nechte mírně zchladit a zašlehejte vejce jedno po druhém.
Cukrářským sáčkem tvarujte malé kuličky na plech a pečte v troubě na 200 °C 20–25 minut. Nechte vychladnout.
Na pánvi rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a česnek a restujte dozlatova.
Přidejte játra, tymián, sůl a pepř, krátce orestujte, přilijte portské a nechte odpařit.
Směs dohladka rozmixujte a vychlaďte v misce.
150 g vychladlé paštiky smíchejte s mascarpone do hladkého krému. Dle chuti dosolte a dopepřete.
Brusinkový džem zahřejte s vodou a citronovou šťávou, přidejte želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí.
Nechte ztuhnout a nakrájejte na malé kostky.
Nakonec profiterolky rozřízněte, naplňte paštikovým krémem a ozdobte kouskem brusinkového želé. Můžete doplnit lístkem tymiánu.
Líbil se vám recept Profiterolky s husí paštikou a brusinkovým želé? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.