1/0
Tortilla plněná za studena je skvělou volbou pro chvíle, kdy děti touží po změně a obyčejný chleba je už omrzel. Do wrapu jsme přidali čerstvou zeleninu, krémový dip ze zakysané smetany a kuřecí maso, které zbylo z oběda. Díky své praktičnosti je ideální jako lehká svačina či letní oběd pro malé i velké.
Nejdříve orestujeme kuřecí prso na pánvi.
Rajče pokrájíme na osminky, maso na nudličky a ledový salát na tenké nudličky.
Zakysanou smetanu smícháme s trochou citrusové kůry a pár kapkami citrusové šťávy.
Dále zakysanou smetanu osolíme.
Každou tortillovou placku potřeme uprostřed polovinou připravené ochucené smetany.
Na smetanu rozložíme salát, rajče a nakonec maso.
Z bočních stran přeložíme okraje placek směrem doprostřed přes suroviny. Stačí zhruba 5cm z každé strany, jen aby náplň po zarolování nevypadávala.
Nyní každou placku pevně smotáme, začneme u dolního okraje a postupujeme dál od těla. Nakonec můžeme uprostřed zešikma přeříznout.
Líbil se vám recept Svačinový wrap? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.