1/0
Tento osvěžující těstovinový salát s tuňákem, cuketou, sušenými rajčaty a olivami je ideálním letním pokrmem. Ke všemu je příprava opravdu rychlá a jednoduchá, takže se výborně hodí na dny, kdy na vaření není moc času ani nálady. Z čerstvých ingrediencí a kvalitního tuňáka vytvoříte za půl hodiny chuťový zážitek, který vás přenese přímo do středomořského ducha.
Předehřejte troubu na 200 °C. Cuketu nakrájejte na kolečka, přidejte olivový olej, sůl a promíchejte. Pečte 20 minut na plechu.
Uvařte těstoviny podle návodu v osolené vodě al dente. Sceďte a okapejte.
Připravte dresink: smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
Přendejte těstoviny do mísy a přidejte dresink. Dobře promíchejte.
Přidejte nakrájená rajčata, rozpůlené olivy a opečenou cuketu k těstovinám.
Otevřete tuňáka, slijte olej a rozdělte do salátu s rukolou. Směs promíchejte.
Na pánvi opražte piniové oříšky a salát jimi posypte.
Líbil se vám recept Těstovinový salát s tuňákem a cuketou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.