Těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
26. srpna

Tento osvěžující těstovinový salát s tuňákem, cuketou, sušenými rajčaty a olivami je ideálním letním pokrmem. Ke všemu je příprava opravdu rychlá a jednoduchá, takže se výborně hodí na dny, kdy na vaření není moc času ani nálady. Z čerstvých ingrediencí a kvalitního tuňáka vytvoříte za půl hodiny chuťový zážitek, který vás přenese přímo do středomořského ducha.

Ingredience

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 200 °C. Cuketu nakrájejte na kolečka, přidejte olivový olej, sůl a promíchejte. Pečte 20 minut na plechu.

  • 2

    Uvařte těstoviny podle návodu v osolené vodě al dente. Sceďte a okapejte.

  • 3

    Připravte dresink: smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný česnek, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.

  • 4

    Přendejte těstoviny do mísy a přidejte dresink. Dobře promíchejte.

  • 5

    Přidejte nakrájená rajčata, rozpůlené olivy a opečenou cuketu k těstovinám.

  • 6

    Otevřete tuňáka, slijte olej a rozdělte do salátu s rukolou. Směs promíchejte.

  • 7

    Na pánvi opražte piniové oříšky a salát jimi posypte.

Zajímavé tipy
  • Salátu lze přidat strouhaný parmezán nebo kapary pro ještě výraznější chuť.
  • Olivy můžete kromě přidání celých kousků rozmělnit i do dresinku pro výraznější chuť.
  • Pokud nemáte piniové oříšky, použijte opražená slunečnicová semínka.
  • Vyzkoušejte také tuňákový salát s vejcem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Těstovinový salát s tuňákem a cuketou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.