1/0
Červená čočka je velmi zdravá, výživná a plná bílkovin, zasytí vás tedy na dlouhou dobu a navíc prospěje vašemu tělu. Díky nízkému glykemickému indexu nerozhodí cukr v krvi, s klidem ji tedy mohou jíst i lidé s diabetem. Její příprava je navíc velmi rychlá a jednoduchá, což se bude v dnešní uspěchané době určitě hodit.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na půlcentimetrové kostičky.
V kastrolu si rozpalte máslo a mrkev na něm asi 5 minut opékejte dozlatova.
Mezitím si cibuli nakrájejte nadrobno. Přihoďte k mrkvi a opět opékejte dozlatova.
Přidejte rajčata a vodu, přiveďte k varu a asi 10 minut duste pod pokličkou.
Nakonec přidejte čočku, promíchejte a nechte vařit podle návodu (asi 5–10 minut) do změknutí.
Stáhněte z ohně, osolte, opepřete, přidejte koření a můžete servírovat.
Líbil se vám recept Červená čočka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.