1/0
Třešňová bublanina připravená podle hrnkového receptu je sladkým favoritem mnoha rodin. Její příprava je jednoduchá a rychlá, takže se do ní klidně pusťte, i když nejste zrovna zkušený cukrář. Bublanina se hodí ke kávě nebo jako sladký dezert během odpolední siesty. Užijte si jemnou strukturu těsta doplněného o sladkokyselou chuť třešní a jemnou vůni citronové kůry.
Celá vejce rozklepněte do mísy, přidejte máslo, mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny.
V jiné míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a kůrou z citronu. Přimíchejte výrazně vyšlehanou směs z vajec, másla a mléka, míchejte do hladka.
Připravte plech vymazáním máslem a vysypáním moukou nebo vyložte pečicím papírem. Na plech nalijte těsto a rovnoměrně rozmístěte třešně.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut do zlatova.
Líbil se vám recept Hrnková třešňová bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.