Hrnková třešňová bublanina

Čas přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června
Třešňová bublanina posypaná moučkovým cukrem, zdobená čerstvými třešněmi. Ilustrační foto: Sergii Koval / Shutterstock.com

Třešňová bublanina připravená podle hrnkového receptu je sladkým favoritem mnoha rodin. Její příprava je jednoduchá a rychlá, takže se do ní klidně pusťte, i když nejste zrovna zkušený cukrář. Bublanina se hodí ke kávě nebo jako sladký dezert během odpolední siesty. Užijte si jemnou strukturu těsta doplněného o sladkokyselou chuť třešní a jemnou vůni citronové kůry.

Recept hrnková třešňová bublanina vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 72 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Celá vejce rozklepněte do mísy, přidejte máslo, mléko a vyšlehejte do nadýchané pěny.

  • 2

    V jiné míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a kůrou z citronu. Přimíchejte výrazně vyšlehanou směs z vajec, másla a mléka, míchejte do hladka.

  • 3

    Připravte plech vymazáním máslem a vysypáním moukou nebo vyložte pečicím papírem. Na plech nalijte těsto a rovnoměrně rozmístěte třešně.

  • 4

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut do zlatova.

Zajímavé tipy
  • Použijte čerstvé sezónní třešně pro tu nejlepší chuť.
  • Pokud máte rádi ořechy, můžete do těsta přidat hrst nasekaných mandlí nebo lískových oříšků.
  • Pro zdravější variantu vyměňte část cukru za přírodní sladidlo podle chuti.
  • Vyzkoušejte také bublaninu s drobenkou nebo rybízovou bublaninu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Hrnková třešňová bublanina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.