1/0
Na podzim a během sklizně jabloní může být skvělým nápadem vyrobit si domácí jablečný ocet. Jeho využití je pestré jak v kuchyni - na dochucení salátů, omáček a marinád, tak i mimo kuchyni, například jako ekologický kondicionér nebo zklidnění pokožky po štípnutí komárem. Snadno ho připravíte za pár korun a dodá vašim kulinářským kouskům zajímavý šmrnc.
Jablka omyjte, odstraňte stopky a jádřince a nahrubo je nastrouhejte.
Přemístěte je do 4l sklenice.
Převařte 2 l vody a nechte vychladnout, poté jí zalijte jablka.
Hrdlo sklenice zakryjte utěrkou a upevněte gumičkou, umístěte na temné místo na 10 dní.
Promíchávejte alespoň 1x denně, pak znovu přikryjte.
Po 10 dnech přefiltrujte a nalijte do čisté láhve, nechte 3 týdny kvasit.
Po kvašení přelijte do menších sklenic.
Líbil se vám recept Domácí jablečný ocet? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.