1/0
Užijte si období třešní a vyzkoušejte osvěžující dezert semifreddo. Tento italský mražený zákusek, jehož název znamená „napůl zmrazený“, spojuje nadýchanost pěny s jemnou smetanovou chutí. Oproti klasické zmrzlině nevyžaduje zmrzlinovač – stačí suroviny vyšlehat, smíchat a dát zmrazit.
Začněte s odkládáním hrsti třešní (150 g) stranou. Zbylé třešně (850 g) vařte se smetanou a 50 g moučkového cukru na středním plameni, aby začaly měknout. Poté je důkladně rozmixujte a propasírujte pro získání hladké textury.
Vraťte do hrnce, prošlehejte žloutky, přidejte trochu horké směsi a vmíchejte zpět do hrnce. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne. Poté přeceďte a nechte zchladnout.
Ušlehejte bílky do tuha s 50 g cukru a jemně je spojte s krémem. Směs vlijte do vymazané a folií vyložené formy, dejte do mrazáku na 3 hodiny, vmíchejte celé třešně a mrazte dalších 8 hodin.
Semifreddo vyklopte, nakrájejte a podávejte s vaflovými sušenkami.
Líbil se vám recept Třešňové semifreddo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.