Třešňové semifreddo

Čas přípravy: 11 hod 25 min
Obtížnost: Střední
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
27. června

Užijte si období třešní a vyzkoušejte osvěžující dezert semifreddo. Tento italský mražený zákusek, jehož název znamená „napůl zmrazený“, spojuje nadýchanost pěny s jemnou smetanovou chutí. Oproti klasické zmrzlině nevyžaduje zmrzlinovač – stačí suroviny vyšlehat, smíchat a dát zmrazit.

Recept třešňové semifreddo vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 40 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Začněte s odkládáním hrsti třešní (150 g) stranou. Zbylé třešně (850 g) vařte se smetanou a 50 g moučkového cukru na středním plameni, aby začaly měknout. Poté je důkladně rozmixujte a propasírujte pro získání hladké textury.

  • 2

    Vraťte do hrnce, prošlehejte žloutky, přidejte trochu horké směsi a vmíchejte zpět do hrnce. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne. Poté přeceďte a nechte zchladnout.

  • 3

    Ušlehejte bílky do tuha s 50 g cukru a jemně je spojte s krémem. Směs vlijte do vymazané a folií vyložené formy, dejte do mrazáku na 3 hodiny, vmíchejte celé třešně a mrazte dalších 8 hodin.

  • 4

    Semifreddo vyklopte, nakrájejte a podávejte s vaflovými sušenkami.

Zajímavé tipy
  • Přidejte do třešňové směsi vanilkový extrakt pro bohatší chuť.
  • Semifreddo můžete ozdobit lístky čerstvé máty.
  • Pro extra sladkou variantu přelijte kousky semifredda čokoládovou polevou těsně před podáváním.
  • Vyzkoušejte také zmrzlinu Nice Cream podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Třešňové semifreddo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.