1/0
Kdo by neznal tradiční českou koprovku? Tato verze ctí klasiku s poctivou hnědou jíškou, vývarem a jemnou smetanou, bez potřeby mixování. Perfektní volba pro milovníky české kuchyně, která zvládne oslovit i méně zkušené kuchaře.
Očistěte rané brambory kartáčkem a dobře propláchněte. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte do měkka asi 20 minut. Stonky kopru oddělte a nať nasekejte na jemno.
V menším hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku, dobře rozmíchejte. Osmahněte krátce a zalijte vývarem. Promíchejte a přidejte stonky kopru, vařte asi 20 minut.
Do dalšího hrnce nalijte asi 1 cm vody a přiveďte k varu. Do hrnce vložte papírový ubrousek a vejce přímo z lednice. Zakryjte pokličkou a vařte 7 minut.
Uvařená vejce ihned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte je.
Z omáčky odstraňte stonky kopru a dochuťte ji solí, cukrem a octem. Na mírném plameni vmíchejte smetanu a prohřejte. Přidejte nasekaný kopr, promíchejte a odstavte z plamene. Na talíř podávejte omáčku spolu s bramborami a oloupaným vajíčkem.
Líbil se vám recept Klasická koprová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.