1/0
Sladkokyselá koprová omáčka je tradiční klasikou v české kuchyni a buď ji zbožňujete, nebo se jí vyhýbáte. Její lahodná chuť se snadno kombinuje s různými pokrmy a kopr sám o sobě lze využít do salátů, nálevů či do kulajdy. Tato verze je rychlá na přípravu, nenáročná na ingredience a přesto chutná.
V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm rozpustit máslo. Poté k němu přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku.
Pomalu přilévejte studené mléko a důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Uveďte k varu, přidejte sůl a cukr a povařte asi 5 minut.
Ke konci přidejte čerstvý kopr a po částech ocet, dle chuti. Dále již nevařte.
Omáčku podávejte s houskovým knedlíkem, bramborem, vařeným vejcem nebo plátkem vařeného či dušeného masa.
Líbil se vám recept Jednoduchá koprová omáčka z mléka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.