1/0
Vytvořte si na talíři vizuální a chuťový zážitek s vepřovou panenkou, která je obalená v aromatickém kopru a křupavém sezamu. Její příprava je překvapivě jednoduchá a zabere minimum času. Skvěle se doplní například s rýží, těstovinami nebo pečenými bramborami.
Panenku potřete 1 lžící oleje, sójovou omáčkou a 1 lžící citronové šťávy. Osolte a opepřete. Nechte několik hodin marinovat v lednici.
Panenku ze všech stran opečte na rozpálené pánvi vytřené olejem, přendejte ji do pekáčku a poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut.
Zbytek citronové šťávy smíchejte se zbylým olejem, nasucho opečeným sezamem a nasekaným koprem. Směs dejte do širší misky a upečenou panenku v ní obalte. Nakrájejte na plátky a můžete podávat.
Líbil se vám recept Panenka v koprové krustě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.