Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Cena: 144 Kč
Redakce Kupi.cz
11. dubna
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou, bramborami, chřestem obaleným ve slanině a s cherry rajčátky, servírovaná na bílém, kulatém talíři. Ilustrační foto: WhiteYura / Shutterstock.com

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami je dokonalou kombinací šťavnatého masa, výrazné omáčky a jemné přílohy. Tento pokrm se hodí na slavnostní příležitosti i na zpestření běžného menu. Připravte si s námi tuto lahůdku, která vždy potěší.

Recept vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami vás vyjde na 36 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 144 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 144 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Maso odblaníme, nakrájíme na špalíčky a naložíme do marinády ze 2 dl oleje, medu, hořčic a citronové šťávy.

  • 2

    Omyjeme brambory, uděláme do nich zářezy, zabalíme do alobalu a dáme upéct do trouby. Až jsou téměř měkké, zářezy vyplníme slaninou a sýrem a necháme pod grilem dodělat.

  • 3

    Panenku osmahneme na pánvi ze všech stran, potom ji obalíme do slaniny a dáme do trouby na 180 °C na 12 minut.

  • 4

    Do výpeku dáme hořčice (oba druhy), zelený pepř, provaříme a poté zjemníme smetanou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.