1/0
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami je dokonalou kombinací šťavnatého masa, výrazné omáčky a jemné přílohy. Tento pokrm se hodí na slavnostní příležitosti i na zpestření běžného menu. Připravte si s námi tuto lahůdku, která vždy potěší.
Maso odblaníme, nakrájíme na špalíčky a naložíme do marinády ze 2 dl oleje, medu, hořčic a citronové šťávy.
Omyjeme brambory, uděláme do nich zářezy, zabalíme do alobalu a dáme upéct do trouby. Až jsou téměř měkké, zářezy vyplníme slaninou a sýrem a necháme pod grilem dodělat.
Panenku osmahneme na pánvi ze všech stran, potom ji obalíme do slaniny a dáme do trouby na 180 °C na 12 minut.
Do výpeku dáme hořčice (oba druhy), zelený pepř, provaříme a poté zjemníme smetanou.
Líbil se vám recept Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a bramborami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.