1/0
Objevte kouzlo domácího pečiva s našimi jednoduchými domácími bagetami. Tyto chutné bagety, připravené ze sušeného droždí, nevyžadují hnětení a jsou ideální volbou pro ty, kteří si chtějí trochu pohrát v kuchyni bez zbytečné námahy navíc. A co je na tom nejlepší? Mohou se zapojit i děti, které si při přípravě navíc užijí zábavu.
Ve velké míse promíchejte mouku, droždí a sůl. Přilijte vodu a olej a vše promíchejte v těsto, které je nepravidelné a nekompaktní. Přemístěte jej do olejem vymazané mísy, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto nyní přeložte: ze všech stran jej podeberte, natáhněte a přeložte do středu. Opakujte na pěti místech. Těsto přeložte každých 30 minut po dobu 2 hodin, celkově tedy 4×.
Pomoučte pracovní plochu, těsto na ni vyklopte a rozdělte na 4 díly. Každý lehce natáhněte a přesuňte na plech s pečicím papírem nebo plech na bagety. Nechte 30 minut odpočívat.
Předehřejte troubu na 200 °C. Bagety vložte do trouby na 200 °C a pečte 25 minut.
Líbil se vám recept Domácí bagety? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.