Domácí bagety

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
2. července
Dvě domácí bagety, jedna nakrájená na kolečka, na krajkovém ubrusu. Ilustrační foto: Danilova Janna / Shutterstock.com

Objevte kouzlo domácího pečiva s našimi jednoduchými domácími bagetami. Tyto chutné bagety, připravené ze sušeného droždí, nevyžadují hnětení a jsou ideální volbou pro ty, kteří si chtějí trochu pohrát v kuchyni bez zbytečné námahy navíc. A co je na tom nejlepší? Mohou se zapojit i děti, které si při přípravě navíc užijí zábavu.

Ingredience

Recept

  • 1

    Ve velké míse promíchejte mouku, droždí a sůl. Přilijte vodu a olej a vše promíchejte v těsto, které je nepravidelné a nekompaktní. Přemístěte jej do olejem vymazané mísy, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.

  • 2

    Těsto nyní přeložte: ze všech stran jej podeberte, natáhněte a přeložte do středu. Opakujte na pěti místech. Těsto přeložte každých 30 minut po dobu 2 hodin, celkově tedy 4×.

  • 3

    Pomoučte pracovní plochu, těsto na ni vyklopte a rozdělte na 4 díly. Každý lehce natáhněte a přesuňte na plech s pečicím papírem nebo plech na bagety. Nechte 30 minut odpočívat.

  • 4

    Předehřejte troubu na 200 °C. Bagety vložte do trouby na 200 °C a pečte 25 minut.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte rádi voňavější bagety, přidejte do těsta bylinky jako tymián nebo rozmarýn.
  • Chcete-li bagety s křupavější kůrkou, postříkejte je před pečením vodou.
  • Pro variaci můžete do těsta přidat olivy nebo sušená rajčata.
  • Vyzkoušejte také domácí housky s parmazánem a bylinkami podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Domácí bagety? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.