Upečte si domácí housky s parmazánem a bylinkami z kynutého těsta. Je to velmi jednoduché a zvládnete to během chvilky. Stačí jen pár ingrediencí, vypracovat těsto, zamotat housky, nechat je vykynout a upéct.
Recept domácí housky s parmazánem a bylinkami vás vyjde na 4 Kč za 1 porci.
8 porcí uvaříte za 32 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Postup přípravy
Kvásek
1
Do hrnku nalijte 3 lžíce vlažného mléka a rozmíchejte v něm lžičku cukru a lžičku mouky.
2
Přidejte rozdrobené droždí a hrnek zakryjte utěrkou.
3
Umístěte ho na teplé místo (např. topení, krb) a nechte 10 minut stát, dokud nevzejde kvásek.
Těsto
1
Připravte si kuchyňského robota s hnětacím hákem nebo velkou mísu.
2
Do mísy prosejte mouku, přidejte vlažnou vodu, vlažné mléko, vlažné rozpuštěné máslo, strouhaný parmazán, nasekané bylinky a sůl. Nakonec přidejte kvásek.
3
Začněte zpracovávat těsto ručně nebo pomocí robota. Trvá to zhruba 10 minut a mělo by vzniknout hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.
4
Pokud je třeba, přidejte trošku teplé vody na zředění nebo mouky na zahuštění těsta.
5
Vypracované těsto nechte 10 minut kynout pod utěrkou.
6
Mezitím si rozehřejte troubu na 225 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
7
A můžeme se pustit do zaplétání housek. Těsto rozdělte na 8 podobných kousků a každý z nich rozdělte ještě na 3 kousky. Celkem tedy budete mít 24 stejných kousků.
8
Konce housek dobře spojte a zahněte pod housku. Housky vyskládejte na plech, zakryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.
9
Potřete je vodou a posypejte sezamovými semínky.
10
Pečte 12 minut na 225 °C. Nechte vychladnout a můžete hned jíst.
Tip
V případě potřeby lze čerstvé droždí nahradit sušeným.
Pokud použijete celozrnnou mouku, počítejte s delším kynutím. Neobsahuje totiž tolik lepku.
Líbil se vám recept Domácí housky s parmazánem a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.