1/0
Vyzkoušejte si snadnou přípravu domácího pečiva. S pomocí podmáslí dosáhnete krásně kyprého a vláčného těsta. Ideální volba pro chutné a voňavé pletýnky, které zvládne připravit každý. Překvapte rodinu i přátele nadýchanými pletýnkami, na které potřebujete jen minimum surovin. Perfektně se hodí ke snídani, svačině nebo jako příloha k polévce či salátu.
Rozdrobte droždí do mísy a smíchejte s cukrem do řídké kašičky. Přidejte podmáslí, mouku, sůl a sádlo. Promíchejte a vytvořte těsto.
Těsto posypte moukou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu a deset minut.
Po vykynutí těsto rozdělte na 10 částí a vytvořte pletýnky. Dej je na plech s papírem a nechte 20–30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 190 °C. Vložte nádobu s vodou na dno trouby pro vytvoření páry. Těsto potřete vejcem, posypte mákem nebo kmínem a solí. Pečte 20 minut do zlatova.
Pečivo nechte po upečení vychladnout na mřížce.
Líbil se vám recept Pletýnky s podmáslím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.