Hořčičná omáčka

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
26. října
Hořčičná omáčka se steakem a zeleninou Ilustrační foto: Krerkrat / Shutterstock.com

Hořčičná omáčka je skvělá k vepřovému, kuřecímu nebo krůtímu masu. Chutnou hořčičnou omáčku lze také servírovat s vařenými vejci a brambory.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Na kousek rozehřátého másla dejte nadrobno nakrájenou cibuli. Nechte cibuli zpěnit.

  • 2

    Když začne cibulka zlátnout přidejte cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidejte zbytek másla a mouku.

  • 3

    Míchejte do té doby než má jíška zlatou barvu. Zalijte vývarem.

  • 4

    Rozšlehejte jíšku a nechte 15 - 20 minut vařit. Přidejte 1 - 2 lžíce hořčice a krátce povařte. Podle potřeby osolte, opepřete, případně přislaďte.

Tip

Hořčičná omáčka se skvěle hodí k masu a hranolkům.

Líbil se vám recept Hořčičná omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat

Kari omáčka
Omáčka k masu

Kari omáčka

40 min
53 Kč / porce
Hoisin omáčka
Omáčka k masu

Hoisin omáčka

50 min
32 Kč / porce
Zeleninový vývar
Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

1 hod +
9 Kč / porce
Sorbet ze sektu a limetky
Zmrzliny

Sorbet ze sektu a limetky

1 hod +
7 Kč / porce