1/0
Šlehačkové brambory jsou léty osvědčený recept, který bude chutnat prostě každému. Můžete si ho upravit podle sebe jakoukoliv extra ingrediencí a jeho příprava je absolutně nenáročná.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky a šunku na menší kousky. Schwarzwaldskou šunku poté opražíme lehce na pánvi. Troubu předehřejeme na 160 °C.
Do pekáče naskládáme vrstvu brambor, které okořeníme, nalejeme šlehačku, přidáme nakrájené kuřecí maso a znova okořeníme. Poté znova přidáme brambory, opraženou schwarzwaldskou šunku, kuřecí maso, smetanu a vše okořeníme. Jako poslední vrstvu dáme brambory.
Šlehačkové brambory dáme přikryté péct do předehřáté trouby na cca 1 hodinu. Teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme odkryté dalších cca 30 minut.
Líbil se vám recept Šlehačkové brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.