1/0
Oslňte své hosty nejen chutí, ale i vzhledem s palačinkovou růží! Jemné kakaové palačinky spojené nadýchaným krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky tvoří dokonalý dezert, který potěší každého mlsouna. Palačinkovou růži zvládne připravit i začátečník – výsledkem je elegantní dezert, kterému nikdo neodolá. Upečte si doma vlastní sladkou růži, která se stane středem pozornosti!
Do velké mísy nalijte mléko, přidejte vejce a olej. Důkladně promíchejte.
Postupně přidávejte mouku a kakao, míchejte do hladka.
Těsto nechte odpočinout 30 minut.
Na nepřilnavé pánvi smažte tenké palačinky do zlatova. Nechte vychladnout.
Do mísy dejte mascarpone, tvaroh, smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Vyšlehejte krém.
Vmíchejte rozdrcené maliny.
Každou palačinku potřete tenkou vrstvou krému a přeložte na polovinu.
Palačinky postupně omotávejte kolem základního válečku, částečně překrývající se.
Růži zpevněte fólií a chlaďte 2 hodiny nebo přes noc.
Líbil se vám recept Palačinková růže? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.