Halušky se zelím a uzeným masem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
8. srpna 2023
Halušky se zelím a uzeným masem servírované v bílém talíři na bílém ubruse. Ilustrační foto: stockfoto / Shutterstock.com

Halušky se zelím a uzeným masem patří mezi tradiční slovenské pokrmy, které se těší velké oblibě i v Česku. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá. Kysané zelí jim navíc dodá potřebnou porci vitamínů.

Recept halušky se zelím a uzeným masem vás vyjde na 30 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a poté rozmixujeme.

  • 2

    Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme, přidáme vejce a vmícháme mouku tak, abychom získali řídké těsto a konzistence připomínala těsto na lívance.

  • 3

    Těsto protlačujeme postupně speciálním sítem na halušky s velkými oky do osolené vroucí vody a opatrně promícháme.

  • 4

    Halušky jsou hotové po cca 4–5 minutách. Poznáme to tak, že vyplavou na povrch.

  • 5

    Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí s polovinou šťávy ze zelí a vaříme tak dlouho, dokud se šťáva nevypaří.

  • 6

    Směs s uzeným masem a zelím smícháme s haluškami a případně osolíme a opepříme.

Zajímavé tipy
  • Pro zvýraznění chuti můžeme vyškvařit pár kousků slaniny a halušky tak ozdobit.
  • Vyzkoušejte také tradiční halušky s brynzou.

Líbil se vám recept Halušky se zelím a uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.