Nanaimo Bars

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
11. června
Nanaimo Bars naskládané na sobě v podobě kostiček, na šedém kulatém talíři. Kupi.cz

Seznamte se s kanadskou specialitou – Nanaimo Bars. Tento dezert se třemi vrstvami si získá srdce každého milovníka sladkostí. Spojení křupavé spodní vrstvy, lahodného krémového středu a bohaté čokoládové polevy je jednoduše neodolatelné. Vyzkoušejte náš recept a potěšte rodinu či přátele něčím skutečně výjimečným!

Recept nanaimo Bars vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 16 porcí připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Připravte si vodní lázeň – na hrnec s vroucí vodou postavte misku, která se nedotýká hladiny vody.

  • 2

    Do horní misky dejte 60 g másla, kakao a krupicový cukr. Zahřívejte a občas promíchejte, dokud nevznikne hladká směs. Přidejte rozšlehané vejce a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne (asi 2–3 minuty).

  • 3

    Sundejte z tepla a vmíchejte grahamové drobky (z nadrcených sušenek), strouhaný kokos a případně nasekané mandle. Vzniklou hmotu rovnoměrně a pevně vtlačte na dno suché čtvercové formy o velikosti 20 × 20 cm.

  • 4

    Zbývajících 60 g másla vyšlehejte s trochou smetany a pudingovým práškem, dokud nevznikne nadýchaný krém.

  • 5

    Postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud nezískáte hladký, jemný krém.

  • 6

    Krém rovnoměrně rozetřete na první vrstvu ve formě. Formu dejte do lednice, aby krém ztuhl.

  • 7

    Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte hořkou čokoládu společně se 2 lžičkami másla.

  • 8

    Míchejte, dokud nevznikne hladká poleva. Nalijte čokoládu na ztuhlou krémovou vrstvu a rovnoměrně ji rozetřete.

  • 9

    Vraťte formu zpět do lednice a nechte čokoládu zcela ztuhnout. Jakmile je vše pevné, nakrájejte dezert na čtverce a podávejte.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete ještě intenzivnější chuť, můžete do čokoládové vrstvy přidat špetku soli nebo pár kapek vanilkového extraktu.
  • Pro snadnější krájení ponořte nůž do horké vody a otřete ho, než začnete čokoládu krájet. Tím zabráníte praskání čokoládové vrstvy.
  • Vyzkoušejte také australské koláčky Lamington nebo likérové řezy podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Nanaimo Bars? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.