1/0
Vyzkoušejte kachní prsa se zelím, omáčkou a bramborovými šiškami a vychutnejte si tak skvělý, luxusní pokrm, do posledního sousta. S tímto receptem zaručeně zazáříte a věříme, že si jej zamilujete.
Kachní prsa můžete udělat na pánvi a dopéct v troubě, nebo je lze vařit při nízké teplotě v plastovém pytlíku, jen osolená a opepřená, s kouskem másla, tymiánu a rozmarýnu.
Postačí k tomu i potravinová fólie, pořádně zabalit a nechat táhnout na mírném ohni tak hodinku (pokud máte sous vide a vakuovačku, máte vyhráno). Maso díky tomu bude mnohem měkčí, šťavnatější a krásně růžové.
Potom maso vyjměte ze sáčku nebo fólie, osušte a nechte ještě opéci na pánvi na barvu.
Do mísy si nastrouhejte nebo propasírujte 1kg uvařených a oloupaných brambor, přidejte lžíci soli, asi 250 g hrubé mouky, 2 vejce a lžíci bramborového škrobu.
Vypracujte hladké těsto, nesmí se lepit. Vyválejte a rozdělte na jednotlivé šišky.
Potom vařte v osolené vodě asi 7 minut.
Šišky můžete obalit ve strouhance (na sucho jí opražit na pánvi, šišky potřít sádlem a obalit).
Hlávku zelí si nakrájejte nebo nastrouhejte na jemné proužky (můžete dát i sterilizované).
Na sádle si orestujte cibuli, přidejte zelí, osolte, opepřete, přidejte trochu kmínu, cukru a kapku octa.
Nechte dusit do změknutí.
Líbil se vám recept Kachní prsa se zelím, omáčkou a bramborovými šiškami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.