Slaný velikonoční beránek

Čas přípravy: 1 hod 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 91 Kč
Redakce Kupi.cz
9. dubna
Rozkrojený slaný velikonoční beránek s vejcem se žlutou mašlí, kolem jsou zdobená barevná velikonoční vajíčka. Kupi.cz

Tento rok si na svátečním stole můžete dopřát slaného velikonočního beránka plněného špenátovou nádivkou, vejcem a šunkou. Tento unikátní recept spojuje křehké těsto, vynikající špenátovou náplň a jemné chutě vajec s uzeninou. Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo zajímavý prvek velikonočního menu. Potěšte rodinu i přátele tímto slaným překvapením, které je stejně chutné, jako vypadá!

Recept slaný velikonoční beránek vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 7 porcí připravíte za 91 Kč.

Ingredience

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 91 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Prosejte hladkou mouku do velké mísy a přidejte špetku soli.

  • 2

    Přilijte 200 ml vody, 200 ml oleje a rozklepněte 2 vejce. Vypracujte hladké těsto, které nechte chvíli odpočinout.

  • 3

    Vymažte formu na beránka máslem a vysypte ji hladkou moukou.

  • 4

    Polovinu připraveného těsta rozložte na dno formy tak, aby pokrylo celé dno a vytvořilo prostor pro náplň.

  • 5

    Na těsto položte uvařená vejce vcelku. Posypte je nastrouhaným sýrem. Přidejte připravenou špenátovou směs se šunkou a cibulkou.

  • 6

    Zbytek těsta rozválejte a přikryjte ním náplň. Těsto pečlivě utěsněte a přiklopte vrchním dílem formy.

  • 7

    Formu vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte 60 minut. Poté sundejte vrchní díl formy, snižte teplotu na 180 °C a pečte ještě dalších 10 minut, aby těsto získalo zlatavou barvu.

  • 8

    Hotového beránka nechte zcela vychladnout ve formě, aby se snadno vyklopil.

Náplň

  • 1

    Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezačne zlátnout.

  • 2

    Přidejte na kousky nakrájenou šunku a krátce ji orestujte.

  • 3

    Do pánve přidejte nahrubo nasekané listy čerstvého špenátu, sůl a prolisovaný česnek.

  • 4

    Směs přiklopte a nechte špenát podusit, dokud nezměkne. Poté směs odstavte a nechte vychladnout.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Slaný velikonoční beránek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.