1/0
Sezóna zvěřiny začala a s ní přichází skvělá příležitost vyzkoušet daňčí plec se šípkovou omáčkou. Toto jemné a šťavnaté maso Vás oslní svou chutí, a to i když s ním nemáte dosud zkušenosti. Překvapivě jednoduchý recept, který byste v restauraci draze zaplatili. Se šípkovou omáčkou vytvoříte jedinečný pokrm plný chutí. Potřebujete pouze kvalitní suroviny a trošku trpělivosti!
Maso umyjte, osušte a okořeňte solí a pepřem. Rozehřejte pánev s 3 lžícemi sádla a maso orestujte do zlatova. Odkliďte stranou.
Ve velkém hrnci rozpusťte další 3 lžíce sádla, přidejte cibuli a kostičky mrkve, petržele a celeru. Restujte do zlatova.
Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte červeným vinným octem a krátce odpařte. Vložte šípkovou marmeládu, jalovec, bobkový list a nové koření.
Maso vraťte do hrnce, zalijte vínem a přidejte dostatečné množství vody, aby maso bylo téměř ponořené. Přiklopte poklicí a pomalu vařte asi 60 minut do měkka.
Maso vyjměte. V jiné pánvi rozpusťte zbývající sádlo, přidejte mouku a vytvořte jíšku. Zapracujte do omáčky a nechte ještě 15 minut probublat.
Omáčku přeceďte přes sítko, vraťte maso zpět a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte nakrájené na plátky s karlovarským nebo houskovým knedlíkem, polité omáčkou.
Líbil se vám recept Daňčí plec se šípkovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.