1/0
Tento recept na alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha nabídne kombinaci tří druhů masa, vínovou marinádu a zeleninu, která mu dodá autentickou chuť a vůni. Jeho příprava sice zabere více času, ale výsledek stojí za to. Marinování přes noc zajistí, že maso bude krásně měkké a šťavnaté, a při pečení se všechny ingredience prolnou do jednoho fantastického pokrmu.
Protože je důležité marinovat den předem, nakrájejte jehněčí a vepřové maso na kousky velikosti asi 3 cm a přidejte hovězí žebra do nádoby. Okořeňte solí a pepřem, zalijte bílým vínem, přidejte 2 stroužky česneku, hřebíček, tymián a bobkový list a nechte v lednici marinovat přes noc.
Na druhý den připravte zapékací mísu: vymažte ji sádlem a naskládejte na dno plátky brambor a pórku. Přidejte marinované maso a rozmístěte nakrájenou zeleninu i plátky česneku. Poklaďte další vrstvou brambor. Zalijte zbývajícím vínem z marinády a podle potřeby přidejte vodu, aby zapékací mísa byla do dvou třetin zaplněná tekutinou.
Smíchejte mouku s 50 ml vody a vytvořte pružné těsto. Vyválejte ho na proužek, který položíte po obvodu misky. Zakryjte pokličkou a pečte v předhřáté troubě na 180 °C po dobu 2-3 hodin, dokud maso nebude zcela měkké.
Líbil se vám recept Alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.