Alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 252 Kč
Redakce Kupi.cz
20. května
Alsaský hrnec v oranžové zapékací míse na zelené utěrce s dřevěnou vařečkou. Ilustrační foto: Sergii Koval / Shutterstock.com

Tento recept na alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha nabídne kombinaci tří druhů masa, vínovou marinádu a zeleninu, která mu dodá autentickou chuť a vůni. Jeho příprava sice zabere více času, ale výsledek stojí za to. Marinování přes noc zajistí, že maso bude krásně měkké a šťavnaté, a při pečení se všechny ingredience prolnou do jednoho fantastického pokrmu.

Recept alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 63 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 252 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 252 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Protože je důležité marinovat den předem, nakrájejte jehněčí a vepřové maso na kousky velikosti asi 3 cm a přidejte hovězí žebra do nádoby. Okořeňte solí a pepřem, zalijte bílým vínem, přidejte 2 stroužky česneku, hřebíček, tymián a bobkový list a nechte v lednici marinovat přes noc.

  • 2

    Na druhý den připravte zapékací mísu: vymažte ji sádlem a naskládejte na dno plátky brambor a pórku. Přidejte marinované maso a rozmístěte nakrájenou zeleninu i plátky česneku. Poklaďte další vrstvou brambor. Zalijte zbývajícím vínem z marinády a podle potřeby přidejte vodu, aby zapékací mísa byla do dvou třetin zaplněná tekutinou.

  • 3

    Smíchejte mouku s 50 ml vody a vytvořte pružné těsto. Vyválejte ho na proužek, který položíte po obvodu misky. Zakryjte pokličkou a pečte v předhřáté troubě na 180 °C po dobu 2-3 hodin, dokud maso nebude zcela měkké.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Alsaský hrnec podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.