1/0
Toužíte po skvělém občerstvení, které potěší celou rodinu nebo přátele? Langoše ze zakysané smetany jsou ideální volbou. Tyto lahodné smažené placky se skvěle hodí na piknik, oslavy nebo jen tak k večeři. Díky zakysané smetaně a droždí jsou langoše krásně nadýchané, zatímco kečup, strouhaný sýr a česnek jim dodají tu pravou chuť. S naším jednoduchým receptem zvládnete přípravu jako odborník, přičemž výsledek bude stát za to!
Připravte si kvásek: rozdrobte droždí do misky, přidejte cukr a trochu vlažného mléka. Nechte kvásek vzejít na teplém místě po dobu 10 minut.
Do velké mísy nasypte mouku, udělejte důlek a přidejte vzešlý kvásek, zbytek mléka, vejce a zakysanou smetanu. Osolte a vypracujte nelepivé těsto.
Zakryjte těsto potravinovou folií a nechte ho kynout v lednici minimálně 2 hodiny.
Na pomoučeném vále z vykynutého těsta formujte placky o tloušťce asi 1 cm a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Hotové langoše potírejte česnekem, ozdobte kečupem a posypte strouhaným sýrem.
Líbil se vám recept Langoše ze zakysané smetany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.