Krupicová kaše

Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
16. ledna
Krupicová kaše na bílém talíři ozdobená kakaem a borůvkami Kupi.cz

Krupicová kaše je oblíbeným pokrmem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je snadná a rychlá na přípravu, zasytí a zahřeje. Navíc je velmi variabilní, můžete ji doladit podle své chuti různými ingrediencemi, jako jsou čerstvé ovoce, kakao nebo skořice. Tak se pusťme do toho.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve nechte podle postupu výše všechnu krupici odmočit v 1/2 mléka. Následně přiveďte k varu zbylou polovinu mléka.

  • 2

    Do vroucího mléka za stálého míchání přilejte nabobtnalou krupičku. Stáhněte plamen na střední výkon a míchejte (nejlépe metličkou), dokud se směs nezačne opět vařit.

  • 3

    Jakmile začne kaše bublat, ještě asi dalších pět minut ji důkladně míchejte a sporák nevypínejte.

  • 4

    Nakonec můžete do hotové krupicové kaše zamíchat trochu másla, smetany nebo žloutku. Tím se krásně zjemní.

Zajímavé tipy

S čím krupicovou kaši podávat?

  • Nestárnoucí klasikou je kaše přelitá rozpuštěným máslem a posypaná kakaem či strouhaným perníkem s moučkovým cukrem.
  • Podobně jako jiné kaše i krupicová bude skvěle chutnat s ořechy (nebo ořechovými másly), čerstvým i sušeným ovocem, čokoládou a semínky.

Líbil se vám recept Krupicová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.