1/0
Přineste si kousek jara domů s tímto receptem na nakládaný chřest. Je ideální způsob, jak uchovat sladkost čerstvého chřestu po celý rok. Proces nakládání vdechne tomuto jarnímu pokladu jedinečnou chuť, kterou si zamilujete. Ať už ho použijete jako přílohu, nebo jako samostatnou pochoutku, nakládaný chřest vždy potěší vaše chuťové buňky.
Připravte chřest: odstraňte dřevnaté konce a oloupejte ho. Zkraťte na délku, která se vejde do sklenic.
Citron umyjte, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. V hrnci přiveďte k varu vodu s mlékem a cukrem, vložte chřest a vařte 4 minuty. Pak ho ihned zchlaďte a nechte okapat.
Připravte lák: svařte vodu s bílým balzamikovým octem, citronovou kůrou a šťávou, pomerančovou šťávou, bobkovým listem, solí a cukrem.
Naskládejte chřest svisle do sklenic a zalijte horkým lákem. Přidejte alkohol, zapalte a sklenice ihned uzavřete.
Sklenice uchovávejte v chladu a temnu nebo sterilizujte.
Líbil se vám recept Nakládaný chřest? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.